Teknikker til hurtig støvsugning

Synes du støvsugning tager lang tid og er hårdt? Måske du bare gør det forkert – læs her for at få nogle teknikker, som kan lette din støvsugning i dagligdagen.

Valg af støvsuger

  • Har du et lille hjem kan du med fordel købe en mindre og lettere støvsuger med kortere ledning – har du et stort hjem skal have en med en lang ledning.
  • Har du tæpper skal du have en med poser og kraftigere sugeevne – ellers kan du vælge en lidt lettere model plus spare penge på poser.

Støvsuger filter og pose

Før du begynder med at støvsuge, tjek at både dit filter ser ren og at støvsugerposen ikke allerede er helt fyldt med snavs og støv.

Støv af først eller til sidst

Har må du tage en vurdering. Har du meget støv på dine møbler kan du skubbe snavset ned på gulvet imens du støver af. Tilgengæld kan støvsugning også hvirvle støv op som så igen lægger sig.

Et godt tip er at lufte ud med gennemtræk lige efter efter støvsugning – derved vil noget af det nedfaldne støv tages med udenfor.

Overveje starte med støvsuge senge, sofaer mv.

Senge, sofaer, dyner, puder, betræk indeholde mange husstøvmider, svampe mv. Du kan hurtigt eliminere en del af det ved at starte din støvsugning med disse ting.

Skriver om vinduespudsere, vinduesvask, vinduespolering, rengøringsfirmaer mv.