Vinduespudsning teknik

Uanset om alt dit vinduespudsning og vinduespolering udstyr er i orden, så skal du stadigvæk have en viden og teknik for at få det bedste resultat.

Pudse vinduer i frost

Hvis du pudser vinduer i minusgrader, kan dit vand nå at fryse til is på vinduerne. Dette kan løses ved at blande lidt sprit ind i din vand blanding. Hvis du derudover pudser vinduer imens solen varmer på dem, og skynder dig tørre vandet af, så kan du godt vaske og pudse dine vinduer selvom det er vinter og koldt med frost udenfor.

Pudse vinduer i sol og varme

Problemet med at pudse vinduer på en meget varm sommerdag, hvor solen skinner på vinduerne, er at vinduerne kan blive så varme, at vandet når at fordampe inden du kan nå at tørre det af med svaberen. Dette medfører flere problemer, bl.a. at det efterlader kalk og sæbe på vinduerne.

Vask dine vinduesrammer

Det er vigtigt at vaske rammerne af før du vasker vinduerne, da der kan sidde ekstra snavs her. Ved at tage vinduesrammerne på et vindue først undgår du at komme til at føre snavs ind på selve glasset fra en vinduesramme.

Vask dine vinduer

Du skal først vaske vinduet ind med din sæbevand blanding, fx ved at bruge en svamp. Husk at svampen skal være fuldstændig ren. Har den fx været på jorden eller på anden vis beskidt, kan den indeholde små sten og grus, som kan ridse dine vinduer. Er dine vinduer meget beskidte kan du evt. give dem en hurtigt forvask. Brug altid gerne rigeligt med vand – det får svaberen til at glide lettere.

Vask dine vindueskarme

Slut af med at vaske karmene. Brug gerne en svamp eller klud vredet godt op i sæbevand.

Tør vandet af med din svaber

Der er flere forskellige teknikker, når man bruger en svaber til at tørre vand af vinduerne. Men de to ting du i hvert fald skal huske på for at minimere efterladt sæbevand, kalk og striber er følgende:

  • Bevæg svaberen så du ikke skubber vand ind i områder, du allerede har tørret vand af fra. Det vil typisk være et mønster, hvor du bevæger dig fra den ene side oppefra og nedad.
  • Der må gerne være overlap, således du er sikker på at din svaber får alt vandet med af vinduet.

Poler med en klud

Efter du har tørret vandet af, kan du vælge at gå efter og polere vinduerne. Her er det vigtigt at bruge en klud, der ikke har fnuller og fnug.

Teknik er ikke nok alene for god og effektiv vinduespudsning

Udstyr til vinduesvask og vinduespudsning fra vores partnere:

Komplet liste over vinduespudser udstyr kan du finde herLeifheit vinduesvasker 3-i-1
Klik her

Leifheit vinduesvasker 3 i 1


Vileda elektrisk vindues vasker
Klik her

Vileda elektrisk vindues vasker


vinduesvasker nilfisk smart
Klik her

Nilfisk vinduesvasker

Indlæg i samme serie

Husk at læse alle indlæg i vores serie om vinduespudsning udstyr, teknik og interval:

Skriver om vinduespudsere, vinduesvask, vinduespolering, rengøringsfirmaer mv.